Ontwerp Zonder Titel 40

9 redenen voor een nieuwe keuken

9 Redenen Voor Een Nieuwe Keuken

9 goede redenen voor een nieuwe keuken

De keuken neemt in steeds meer woningen een centrale plaats in. Er wordt samen gegeten en ook bezoek wordt er steeds vaker ontvangen. Dat betekent dat er -naast de functionaliteit- ook meer aandacht naar de uitstraling en het design van de keuken uitgaat. Maar er zijn natuurlijk meer redenen om uw keuken te vernieuwen. Pak een kop koffie of thee en lees de negen argumenten die MHK KeukenExpert u geeft voor een nieuwe keuken.

1. Tijd voor een frisse wind

Levenssituaties veranderen, bijvoorbeeld wanneer uw gezin groeit. Dan rijzen er vragen over de grootte van de spoelbak en of er kindvriendelijke opbergladen aanwezig zijn. Maar het kan ook zo zijn dat de eethoek verandert en u graag wilt dat uw keuken hier (opnieuw) mooi op aansluit. Op al deze vragen krijgt u antwoord bij een zorgvuldige planning van uw nieuwe keuken. Zo wordt u bewust aan het denken gezet en ziet u de vele mogelijkheden die er zijn.

2. Keuken beschadigd

Wanneer de fronten van deuren en kasten lelijker worden, lades klemmen of het werkblad slijtage vertoont, wordt het tijd om over een nieuwe keuken na te denken. Gemiddeld wordt een keuken om de 15 jaar vervangen, dus wanneer u het goed plant, bent u de komende jaren gegarandeerd van (culinair) plezier in uw nieuwe keuken. Tijdens een oriënterend gesprek met een keukenspecialist krijgt u nuttige tips en duurzame oplossingen. Onze tip? Maak vandaag nog een afspraak en laat u verrassen.

3. Genoeg opbergplek

Bent u vaak zoekende naar een plekje voor uw keukenapparaten, boodschappen of nieuw servies? Dan barst uw keuken uit zijn voegen. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede oplossingen te vinden om uw nieuwe keuken praktisch in te delen en opgeruimd te houden. Zo kan van iedere kleine ruimte moeiteloos een praktische opbergplek worden gemaakt.

4. Groen geweten

De ‘oude klassiekers’, zoals koelkasten, ovens en fornuizen, staan erom bekend dat ze niet bepaald energiezuinig zijn. Echter, (inbouw)apparatuur van vandaag de dag zorgt er met geavanceerde technieken voor dat ze nog maar een fractie energie verbruiken dan voorheen. Bovendien produceren keukenfabrikanten steeds milieuvriendelijker en gebruiken ze veel natuurlijke materialen.

5. Frisse look

Trends veranderen razendsnel en ook al is het onmogelijk iedere trend te volgen, u wilt wel graag uw woning in deze tijd houden. Nieuwe keukendesigns laten u dromen en op een gegeven moment komen deze dromen uit: dan is uw nieuwe kookeiland of geraffineerde apothekerskast een feit. Onze ervaren adviseurs kennen de trends als geen ander en kunnen u adviseren over de juiste oplossingen die passen bij uw levensstijl én woning.

6. Gemak dient de mens

Wees eens eerlijk: voldoet uw keuken aan de ergonomische eisen en indeling van werkzones? Wat jaren geleden nog niet vanzelfsprekend was, bepaalt tegenwoordig de hedendaagse keukenindeling. Volledig uittrekbare laden in de onderste kasten, ovens en vaatwassers op de juiste hoogte voor uw rug en het werkblad op de perfecte werkhoogte. De ergonomische kenmerken van nieuwe keukens zorgen op deze manier voor veel meer comfort tijdens het koken.

7. En er was licht

Goed licht is van essentieel belang tijdens het koken. De traditionele keukenlamp is vervangen door verschillende lichtbronnen op de juiste plekken. Denk bijvoorbeeld aan lichtstrips, railsverlichting of diverse inbouwspotjes. En omdat er al bij het eerste ontwerp rekening wordt gehouden met de verlichting, werkt u nooit in uw eigen licht.

8. Snoerloos

Herkent u dit? Een wirwar van snoeren en draden in de keuken die op uw zenuwen werkt. In een moderne keuken zijn dat soort problemen verleden tijd, want bij het ontwerp houden de Keuken-Experts rekening met voldoende inbouwstopcontacten. En worden de snoeren weggewerkt met kabelgoten. Zo heeft u alle rust om heerlijk te koken en te bakken.

9. Digitale wereld

Smart Home, Smart Kitchen … u heeft deze termen vast eens gehoord. Maar wat betekent dit eigenlijk? Heel eenvoudig: slimme apparaten maken het koken makkelijker. Vaatwassers en ovens die u met een app kunt bedienen en koelkasten die automatisch uw boodschappen doorgeven aan de supermarkt. Sterker nog: in de nieuwe generatie keukens kunnen geïntegreerde oplaadstations voor uw tablet of telefoon worden ingebouwd. HighTech in uw eigen keuken: dat maakt koken en genieten nog intenser.

“Met de Online keukenplanner deelt u uw droomkeuken helemaal zelf in.”